loading...

ثبت هزاره سوم

موسسه حقوقي هزاره سوم

بازدید : 1846
11 زمان : 1399:2

مراحل ثبت شركت

اقدام اول
شريك خوب پيدا كنيد

حداقل تعداد سهامداران براي ثبت شركتي با مسئوليت محدود، ۲ نفر و در شركت‌هاي سهامي خاص ۳‌نفر است. در گام اول بايد شريك مناسبي براي خود پيدا كنيد. مسئوليت هر سرمايه‌گذار در شركتي با مسئوليت محدود، به اندازه ميزان سرمايه اوست. كسي كه سرمايه بيشتري در شركت دارد حق رأي بالاتري هم دارد و به همين نسبت مسئوليت بالاتري در پرداخت ديون و بدهي‌هاي شركت.

اقدام دوم
ورود به سامانه ثبت شركت ها

يك راست سراغ پايگاه اينترنتي اداره كل ثبت شركت‌ها به نشاني Irsherkat. ssaa. ir برويد. در اين سامانه به قسمت پذيرش درخواست ثبت شركت مراجعه كنيد. فرمي پيش روي شما ظاهر مي‌شود كه بايد مرحله به مرحله آن را تكميل كنيد. اطلاعات مربوط به متقاضي نخستين موضوعي است كه در اين فرم‌ها بايد بنويسيد. مشخصات اوليه خودتان را در فرم تكميل كنيد. گزينه «گام‌بعدي» شما را به مرحله بعد مي‌رساند.

اقدام سوم
انتخاب نام شركت

حالا بايد نام شركت را در فرم «نام و نوع شخص حقوقي» وارد كنيد. در اين قسمت بايد به‌ترتيب اولويت ۵ نام براي شركت انتخاب كنيد تا از بين آنها يكي تأييد شود. انتخاب اسم براي شركت بايد و نبايد‌هاي خاص خود را دارد؛ اول اينكه اين اسم نبايد تكراري باشد. استفاده از اسامي مخفف شده كه مربوط به اداره‌هاي دولتي و... است تنها با كسب مجوز از آنها امكان‌پذير است. در اين مرحله يك كد رهگيري به شما داده مي‌شود.

اقدام چهارم
موضوع فعاليت تان را بگوييد

مدت و موضوع فعاليت، اطلاعات مورد نياز در مرحله بعدي است. در مورد اين اطلاعات قبلا با شركاي خود مشورت كنيد. براي مشخص كردن مدت فعاليت شركت يكي از 2گزينه «محدود»يا «نامحدود» را بايد انتخاب كنيد. اما براي راحتي در انتخاب موضوع فعاليت، سامانه فهرستي را در اختيار شما قرار مي‌دهد. براي مثال فعاليت‌هاي علمي، آموزشي و پژوهشي و... در اين فهرست گنجانده شده‌اند. يادتان باشد كه برخي از فعاليت‌ها نياز به مجوز دارد كه براي ثبت شركت آن را هم بايد تهيه كنيد.

اقدام پنجم
نشاني شركت را مشخص كنيد

اين قسمت با «مشخصات مركز اصلي» در سايت معرفي شده است. در اينجا لازم است نشاني‌اي براي محل دفتر شركت ارائه بدهيد، همچنين شماره تماس و كدپستي. اگر هنوز مكاني براي شركت انتخاب نكرده‌ايد، مي‌توانيد نشاني منزل خود يا يكي از شركا را در اين بخش ثبت كنيد. به ياد داشته باشيد تمام مداركي كه از طرف اداره ثبت شركت‌ها براي شما ارسال مي‌شود در ‌‌نهايت به همين نشاني خواهد آمد.

اقدام ششم
سرمايه شركت را تامين كنيد

در بخش «سرمايه شخص حقوقي» سايت اداره ثبت‌ شركت‌ها بايد تكليف ميزان سرمايه شركت را مشخص كنيد. در شركت‌هاي سهامي، تعداد سهم و ارزش اسمي آن هم در اين فرم وارد مي‌شود. براي ثبت يك شركت با مسئوليت محدود حداقل سرمايه مورد نياز ۱۰۰ هزار تومان است. با اين حال مبلغ سرمايه اوليه تا حدودي نشانه‌اي از اعتبار شركت است. بنابراين عده‌اي براي آغاز به‌كار شركت سرمايه 10ميليون توماني درنظرمي‌گيرند.

اقدام هفتم
شركاي خود را معرفي كنيد

حالا بايد در فرمي كه در مرحله بعد پيش رويتان قرار مي‌گيرد مشخصات سهامداران و اعضاي اصلي شركت را وارد كنيد. اگر تعداد اين افراد بيش از ۱۵۰نفر باشد بايد فرمي را كه از پيش در سايت بارگذاري شده دريافت و اسامي و مشخصات افراد را در آن وارد كنيد. در اين بخش اطلاعات شناسنامه‌اي و همچنين آدرس پستي و شماره تماس اين افراد ثبت و ذخيره مي‌شود.

اقدام هشتم
مشخص كردن سهام شركا

گام بعدي پر كردن اطلاعات مربوط به سهام و سرمايه شركاست. با انتخاب نام هر يك از اعضا مشخص مي‌كنيد كه اين فرد چه تعداد سهام دارد. «نوع سهام» در حقيقت گزينه‌اي است كه در آن نقدي يا غيرنقدي بودن سرمايه‌ مشخص مي‌شود. سمت اشخاص و ارتباط آ‌نها با يكديگر در فرم‌هاي مراحل بعد ثبت مي‌شود. منظور از ارتباط اشخاص با يكديگر، مشخص بودن وكيل و موكل و قيم قانوني و... در ارتباط با شركا و اعضاي شركت است.

اقدام نهم
معرفي شعبه هاي شركت

اگر قرار است شركت شما شعبه‌هايي هم اينجا و آنجا داشته باشد لازم است در فرم مربوط به اين قسمت مشخصات اين شعب وارد شود؛ البته درصورتي كه هنوز تكليفي براي اين موضوع از طرف سهامداران روشن نشده باشد مي‌توان معرفي شعب را به زماني ديگر موكول كرد و در فرم قسمت شعب، گزينه مربوط به نداشتن شعب را انتخاب كنيد. بعد از روشن كردن تكليف شعب شركت و سمت اشخاص در آن، بايد به سراغ تعيين سال مالي شركت برويد و در مرحله بعد فرم مربوط به‌صورتجلسه را تكميل كنيد.

اقدام دهم
اساسنامه را ارائه دهيد

پس از تأييد اطلاعات، از شما خواسته مي‌شود كه اساسنامه و شركت‌نامه را در سايت بارگذاري كنيد. اساسنامه و شركت‌نامه شركت‌ها، فرم‌هاي پيش‌فرض دارند كه فقط بايد آنها را پر كنيد و در نهايت اگر خواستيد مي‌توانيد قوانين مخصوص شركت‌ خودتان را به آن اضافه كنيد. حالا بايد تصويري برابر اصل شده از اساسنامه خود را در سايت اداره ثبت شركت‌ها بارگذاري كنيد. از اينجا به بعد كار اصلي‌تان تمام است و فقط بايد منتظر باشيد تا اداره ثبت شركت‌ها از شما بخواهد مدارك را براي آنها ارسال كنيد.

اقدام آخر
چاپ آگهي در روزنامه رسمي

بعد از تأييد تمام مدارك، شماره ثبت شركت به شما داده مي‌شود. با دريافت اين شماره، فقط يك قدم تا آغاز فعاليت شركت‌تان باقي مي‌ماند؛ بايد آگهي ثبت شركت را در روزنامه رسمي چاپ كنيد. شما درآينده براي هركاري كه بخواهيد انجام دهيد اصل يا كپي برابراصل اين آگهي را لازم داريد. در آگهي‌اي كه چاپ مي‌كنيد اطلاعاتي در مورد نام شركت، نوع فعاليت و اطلاعاتي از اين دست را مطرح مي‌كنيد.حدود ۲ هفته بعد از مراجعه شما به دفتر روزنامه رسمي، آگهي ثبت شركت در آن درج مي‌شود. تبريك مي‌گوييم؛ كار ثبت شركت شما در يك دوره ۲۰ روزه به پايان رسيده است.

منبع: ثبت شركت

+ نوشته شده در چهارشنبه بيست و ششم آبان ۱۳۹۵ساعت 11:59 توسط هزاره سوم | نظر بدهيد

ماليات شركتهاي تجارتي و موسسات غير تجارتي

ماليات شركتهاي تجارتي و موسسات غير تجارتي

شركتهاي تجارتي مشمول ماليات را مي توان به شرح زير طبقه بندي نمود:
الف - شركتهايي كه صددرصد سرمايه آنها متعلق به دولت يا شهرداري ها مي باشد.
اين شركتها بايد درظرف چهارماه بعد از سال مالي به حوزه مالياتي مركزي شركت مراجعه نموده و ترازنامه و حساب سود و زيان خود را به حوزه مزبور ارائه و ماليات متعلقه را پرداخت نمايند و از كل درآمد مشمول ماليات به نرخ ١٠% به عنوان ماليات اخذ نموده و نيز از جمع درامد پس از كسر ١٠% ماليات مزبور نسبت به بقيه نرخ ماده ١٣١ قانون مالياتهاي مستقيم اصلاحي ٧/٢/١٣٧١ ماليات تعلق مي گيرد. در صورتي كه شركت تجارتي سهامداران متعدد دولتي داشته باشد ٩٠% بقيه درامد به نسبت سهام آنان تقسيم و سهم هر يك از آنان به طور مجزا مشمول ماليات به نرخ ماده ١٣١ خواهد بود(مستفاد از بند الف ماده ١٠٥ ق.م.م) شركتهاي دولتي فوق الذكر از معافيتهاي مالياتي (به استثناي معافيت كشاورزي) استفاده نمي كنند و چنانچه صورتهاي مالي مورد رسيدگي سازمان حسابرسي دولتي قرار گرفته و به تائيد مجمع عمومي نيز برسد و در موعد مقرر ارائه گردد از نظر مالياتي محتاج به رسيدگي مجدد نخواهد بود.
ب- شركتهايي كه قسمتي از سرمايه آنها به طور مستقيم متعلق به دولت يا شهرداري ها مي باشد.
اين شركتها به دو دسته تقسيم مي شوند:
اول - سهام دولت بيش از ٥٠% باشد.
دوم - سهام دولت معادل ٥٠% و يا كمتر در شركت باشد.
درشركت اول بايدترازنامه و حساب سود و زيان ظرف مدت چهار ماه پس از پايان سال مالي به حوزه مالياتي محل مركزي اصلي شركت تسليم و ماليات متعلقه ١٠% به نسبت درآمد سهم دولت بوده و بقيه به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م خواهد بود و چنانچه سهم الشركه دولت به چندشركت تعلق داشته باشد سهم مزبور به نسبت سهام شركتها تقسيم شده و ماليات براساس ماده ١٣١ مذكور محاسبه مي شود.
در شركت دوم سهم دولت از معافيت مالياتي برخوردار نبوده ولي سهم بخش خصوصي از معافيت مالياتي منتفع مي گردد.

ج - ساير اشخاص حقوقي
شركتهاي سهامي عام و خاص مختلط سهامي و شركتهاي تعاوني واتحاديه آنها شركت با مسئوليت محدود تضامني نسبي مختلط غيرسهامي در اين شركتها ١٠% از كل درآمد به عنوان ماليات شركت محاسبه و وصول شده و ازكل درآمد مشمول ماليات پس از كسر ١٠% نسبت به بقيه به شرح زير عمل خواهدشد:
اول شركتهاي سهامي مختلط سهامي تعاوني و اتحاديه آنها
١- از درآمد سهم صاحبان سهام بي نام به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م
٢- از اندوخته سهم صاحبان سهام با نام و شركاي ضامن و يا اعضاي شركتهاي تعاوني به نسبت سهم هر يك از آنها به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م.
٣- از بقيه درآمد مشمول ماليات اعم از سود تقسيم نشده به نسبت هر يك از آنها به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م.
ضمنا افزايش بها ناشي از ارزيابي مجدد دارايي شركتهايي كه بيش از ٥٠% سرمايه آنها به طور مسقتيم يا با واسطه به وزارت خانه ها شركتها و موسسات دولتي متعلق مي باشد براي يك مرتبه و تاسقف زيان مندرج در ترازنامه مصوب مجمع عمومي شركت با رعايت شرايط زير در طول مدت اجراي قانون برنامه اول توسعه اقتصادي اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران از پرداخت ماليات معاف خواهند بود:
١- سهام شركت پذيرفته شده در بورس يا سهام شركتي كه يك سال پس از ارزيابي در دفاتر ثبت و در بورس پذيرفته شود.
٢- زيان سنواتي از محل افزايش مذكور مستهلك شده باشند.
د.م - شركتهاي با مسئوليت محدود تضامني نسبي مختلط غير سهامي
پس از كسر ١٠% كل درآمد به عنوان ماليات شركت بقيه درآمد مشمول ماليات به نسبت سرمايه يا سهم الشركه يا به نسبتي كه در اساسنامه تعيين گرديده تقسيم و سهم هر يك به طور جداگانه مشمول ماليات به نرخ ماده ١٣١ خواهد بود.
ماليات موسسات غير تجارتي
اشخاص حقوقي ايراني غير تجارتي كه به منظور تقسيم سود تاسيس نشده اند در صورتي كه داراي فعاليت انتفاعي باشند و در جمع فعاليت هاي خود سود داشته باشند اين سود درآمد مشمول ماليات محسوب و به نرخ ماده١٣١ قانون مالياتهاي مستقيم مشمول ماليات خواهد بود.

ماليات اشخاص حقوقي خارجي

الف - ماليات اشخاص حقوقي خارجي كه در ايران درآمد حاصل مي كنند (مواد ١٠٥ - ١١٣ -١٣٠ ق.م.م)
اين شركتها در صورتي كه درايران تحصيل درامد بنمايند خواه از بابت بهره برداري سرمايه و يا واگذاري امتيازات و ساير حقوق متعلق به خود از بابت دادن تعليمات كمك هاي فني مشمول ماليات به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م.خواهند بود (ماده ١٠٥ ق.م.م)
بر طبق بند ج ماده ١٠٥ ناظر به ماده ١١٣ ق.م.م . ماليات موسسات كشتيراني و هواپيمايي خارجي بابت كرايه مسافر و حمل كالا و امثال آنها از ايران بطور مقطوع ٥ در صدر كليه وجوهي است كه از اين بابت عايد آنها مي گردد. اعم از اينكه وجوه مزبور در ايران يا درمقصد يا در بين راه دريافت گردد.
تبصره - در مواردي كه ماليات متعلق بر درامد موسسات كشتيراني و هواپيمايي ايراني در كشور هاي ديگر بيش از ٥% كرايه دريافتي باشد با اعلام سازمان ذيربط ايراني وزارات امور اقتصادي و دارائي موظف است ماليات شركتهاي كشتيراني و هواپيمايي تابع كشورهاي فوق را معادل نرخ مالياتي آنها افزايش دهد.
ب - اجتناب از اخذ ماليات مضاعف
براساس تصويب نامه هيئت وزيران راجع به اجتناب از اخذ ماليات مضاعف بر اساس ماده (١٦٨) قانون مالياتهاي مستقيم كليه قراردادها و موافقت نامه هاي مربوط به اجتناب از اخذ ماليات مضاعف كه قبلا براساس ماده ١٦٠ قانون مالياتهاي مستقيم مصوب ١٣٤٥ و تبصره آن به تصويب قانونگذار يا هيات وزيران رسيده است بنا به دلايل مشروحه زير بايد ادامه يابد و مراتب توسط وزارت امور اقتصادي و دارايي به نمايندگي از طرف دولت به مجلس شوراي اسلامي گزارش گردد.
١- عدم لغو اين قرارداد و موافقتنامه ها از سوي كشورهاي مقابل و لزوم رعايت اين موضوع از نظر عرف بين المللي.
٢- مطرح بودن شرط عمل متقابل در كليه اين قراردادها و موافقتنامه ها .
٣- امكان فراهم شدن زمينه استفاده آتي از برخي موافقتنامه هايي كه در حال حاضر به دليل مناسبات سياسي قابل استفاده نيستند.
٤- نقش اين قرارداد در توسعه فعاليتهاي تجاري و حمل و نقل دريايي و هوايي بين ايران و كشورهاي مقابل.

معافيت از ماليات بر درآمد - جرائم مالياتي

معافيتها
معافيتهاي مالياتي مندرج در مواد ٢ و ١٣٢ تا ١٤٦ ق.م.م. به شرح زير مي باشد:
١- مقررات ماده ١٨٩ ق.م.م.
٢- درآمد حاصله از كليه فعاليتهاي مربوط به رشته كشاورزي دامداري دامپروري پرورش ماهي زنبور عسل و پرورش طيور..
٣- موسسات عام المنفعه واحدهاي توليدي و معدني كه در خارج از شعاع ١٢٠ كيلومتري مركز تهران و ٥٠ كيلومتري مركز اصفهان بخصوص در نقاط محروم كشور ايجاد گردد.
٤- مركز فرهنگي - هنري كه داراي پروانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي باشند براي مدت ٥ سال و در صورتي كه حوزه فعاليت مراكز مذكور در مناطق محروم كشور باشد اين معافيت تا ٨ سال نيز قابل افزايش مي باشد.
٥- در آمد شركتهاي تعاوني و روستائي عشايري كشاورزي صيادان كارمندي دانشجويان دانش آموزان و اتحاديه هاي انها.
٧- ماده ١٤٣ ق.م.م.معافيت مالياتي شركتهائي را پيش بيني مي كند كه در بورس اوراق بهادار پذيرفته شده اند.
جرائم مالياتي
١- عدم تسليم اظهارنامه مالياتي مودي يا تكميل ننمودن قسمتهائي كه مربوط به مشخصات وي مي باشد و عدم تسليم ترازنامه و حساب سود و زيان و عدم ارائه دفاتر قانوني (دفتر روزنامه - دفتر كل) به مميز مالياتي مستوجب پرداخت جريمه بين ١ تا ٢٠ درصد مي باشد.
٢- عدم پرداخت ماليات موعد قانوني موجب تعلق جريمه اي معادل ٥/٢ % ماليات به ازا هر ماه خواهد بود (ماد ١٩٠ اصلاحي ١/١/٧٢ ).
٣- مديران اشخاص حقوقي مجتمعا يا منفردا نسبت به پرداخت ماليات بر درامد اشخاص حقوقي و همچنين مالياتهايي كه اشخاص حقوقي به موجب مقررات قانوني مالياتهاي مستقيم مكلف به كسر و ايصال ان بوده و مربوط به دوران مديريت آنان باشد با شخص حقوقي (اعم از شركت ياموسسه) مسئوليت تضامني دارند (ماد ١٩٨ ق.م.م.)

٤- در صورت تخلف شخص حقيقي يا حقوقي از انجام وظايف مقرره درماده ١٩٨ علاوه بر مسئوليت تضامني مشمول جريمه اي معادل ٢٠% ماليات پرداخت نشده خواهد بود.
٥- تنظيم ترازنامه و حساب سود و زيان و استناد به دفاتر برخلاف حقيقت به منظور فرار از پرداخت ماليات مستوجب مجازات حبس از ٣ ماده تا ٢ سال مي باشد اين مجازات در مرودمدير يا مديراني كه از انجام وظايف فوق خودداري كرده و موجبات تشخيص ماليات كمتر از ميزان واقعي را فراهم سازند اعمال خواهد شد.
٦- در مورد ممنوع الخروج شدن بدهكاران مالياتي ماده ٢٠٢ ق.م.م. مطابق تبصره ١ اين ماده در مواردي كه بدهي مالياتي قطعي نشده باشد حكم اين ماده در صورت سپردن تضمين معتبر جاري نخواهد بود و نيز بنابر تبصره ٢ اين ماده در صورتي كه موديان مالياتي به قصد فرار از پرداخت ماليات اقدام به نقل وانتقال اموال خود به همسر يا فرزندان نمايند وزارت امور اقتصادي و دارائي مي تواند نسبت به ابطال اسناد مذكور از طريق مراجع قضائي اقدام نمايد

منبع: ثبت شركت

مراحل ثبت شركت

اقدام اول
شريك خوب پيدا كنيد

حداقل تعداد سهامداران براي ثبت شركتي با مسئوليت محدود، ۲ نفر و در شركت‌هاي سهامي خاص ۳‌نفر است. در گام اول بايد شريك مناسبي براي خود پيدا كنيد. مسئوليت هر سرمايه‌گذار در شركتي با مسئوليت محدود، به اندازه ميزان سرمايه اوست. كسي كه سرمايه بيشتري در شركت دارد حق رأي بالاتري هم دارد و به همين نسبت مسئوليت بالاتري در پرداخت ديون و بدهي‌هاي شركت.

اقدام دوم
ورود به سامانه ثبت شركت ها

يك راست سراغ پايگاه اينترنتي اداره كل ثبت شركت‌ها به نشاني Irsherkat. ssaa. ir برويد. در اين سامانه به قسمت پذيرش درخواست ثبت شركت مراجعه كنيد. فرمي پيش روي شما ظاهر مي‌شود كه بايد مرحله به مرحله آن را تكميل كنيد. اطلاعات مربوط به متقاضي نخستين موضوعي است كه در اين فرم‌ها بايد بنويسيد. مشخصات اوليه خودتان را در فرم تكميل كنيد. گزينه «گام‌بعدي» شما را به مرحله بعد مي‌رساند.

اقدام سوم
انتخاب نام شركت

حالا بايد نام شركت را در فرم «نام و نوع شخص حقوقي» وارد كنيد. در اين قسمت بايد به‌ترتيب اولويت ۵ نام براي شركت انتخاب كنيد تا از بين آنها يكي تأييد شود. انتخاب اسم براي شركت بايد و نبايد‌هاي خاص خود را دارد؛ اول اينكه اين اسم نبايد تكراري باشد. استفاده از اسامي مخفف شده كه مربوط به اداره‌هاي دولتي و... است تنها با كسب مجوز از آنها امكان‌پذير است. در اين مرحله يك كد رهگيري به شما داده مي‌شود.

اقدام چهارم
موضوع فعاليت تان را بگوييد

مدت و موضوع فعاليت، اطلاعات مورد نياز در مرحله بعدي است. در مورد اين اطلاعات قبلا با شركاي خود مشورت كنيد. براي مشخص كردن مدت فعاليت شركت يكي از 2گزينه «محدود»يا «نامحدود» را بايد انتخاب كنيد. اما براي راحتي در انتخاب موضوع فعاليت، سامانه فهرستي را در اختيار شما قرار مي‌دهد. براي مثال فعاليت‌هاي علمي، آموزشي و پژوهشي و... در اين فهرست گنجانده شده‌اند. يادتان باشد كه برخي از فعاليت‌ها نياز به مجوز دارد كه براي ثبت شركت آن را هم بايد تهيه كنيد.

اقدام پنجم
نشاني شركت را مشخص كنيد

اين قسمت با «مشخصات مركز اصلي» در سايت معرفي شده است. در اينجا لازم است نشاني‌اي براي محل دفتر شركت ارائه بدهيد، همچنين شماره تماس و كدپستي. اگر هنوز مكاني براي شركت انتخاب نكرده‌ايد، مي‌توانيد نشاني منزل خود يا يكي از شركا را در اين بخش ثبت كنيد. به ياد داشته باشيد تمام مداركي كه از طرف اداره ثبت شركت‌ها براي شما ارسال مي‌شود در ‌‌نهايت به همين نشاني خواهد آمد.

اقدام ششم
سرمايه شركت را تامين كنيد

در بخش «سرمايه شخص حقوقي» سايت اداره ثبت‌ شركت‌ها بايد تكليف ميزان سرمايه شركت را مشخص كنيد. در شركت‌هاي سهامي، تعداد سهم و ارزش اسمي آن هم در اين فرم وارد مي‌شود. براي ثبت يك شركت با مسئوليت محدود حداقل سرمايه مورد نياز ۱۰۰ هزار تومان است. با اين حال مبلغ سرمايه اوليه تا حدودي نشانه‌اي از اعتبار شركت است. بنابراين عده‌اي براي آغاز به‌كار شركت سرمايه 10ميليون توماني درنظرمي‌گيرند.

اقدام هفتم
شركاي خود را معرفي كنيد

حالا بايد در فرمي كه در مرحله بعد پيش رويتان قرار مي‌گيرد مشخصات سهامداران و اعضاي اصلي شركت را وارد كنيد. اگر تعداد اين افراد بيش از ۱۵۰نفر باشد بايد فرمي را كه از پيش در سايت بارگذاري شده دريافت و اسامي و مشخصات افراد را در آن وارد كنيد. در اين بخش اطلاعات شناسنامه‌اي و همچنين آدرس پستي و شماره تماس اين افراد ثبت و ذخيره مي‌شود.

اقدام هشتم
مشخص كردن سهام شركا

گام بعدي پر كردن اطلاعات مربوط به سهام و سرمايه شركاست. با انتخاب نام هر يك از اعضا مشخص مي‌كنيد كه اين فرد چه تعداد سهام دارد. «نوع سهام» در حقيقت گزينه‌اي است كه در آن نقدي يا غيرنقدي بودن سرمايه‌ مشخص مي‌شود. سمت اشخاص و ارتباط آ‌نها با يكديگر در فرم‌هاي مراحل بعد ثبت مي‌شود. منظور از ارتباط اشخاص با يكديگر، مشخص بودن وكيل و موكل و قيم قانوني و... در ارتباط با شركا و اعضاي شركت است.

اقدام نهم
معرفي شعبه هاي شركت

اگر قرار است شركت شما شعبه‌هايي هم اينجا و آنجا داشته باشد لازم است در فرم مربوط به اين قسمت مشخصات اين شعب وارد شود؛ البته درصورتي كه هنوز تكليفي براي اين موضوع از طرف سهامداران روشن نشده باشد مي‌توان معرفي شعب را به زماني ديگر موكول كرد و در فرم قسمت شعب، گزينه مربوط به نداشتن شعب را انتخاب كنيد. بعد از روشن كردن تكليف شعب شركت و سمت اشخاص در آن، بايد به سراغ تعيين سال مالي شركت برويد و در مرحله بعد فرم مربوط به‌صورتجلسه را تكميل كنيد.

اقدام دهم
اساسنامه را ارائه دهيد

پس از تأييد اطلاعات، از شما خواسته مي‌شود كه اساسنامه و شركت‌نامه را در سايت بارگذاري كنيد. اساسنامه و شركت‌نامه شركت‌ها، فرم‌هاي پيش‌فرض دارند كه فقط بايد آنها را پر كنيد و در نهايت اگر خواستيد مي‌توانيد قوانين مخصوص شركت‌ خودتان را به آن اضافه كنيد. حالا بايد تصويري برابر اصل شده از اساسنامه خود را در سايت اداره ثبت شركت‌ها بارگذاري كنيد. از اينجا به بعد كار اصلي‌تان تمام است و فقط بايد منتظر باشيد تا اداره ثبت شركت‌ها از شما بخواهد مدارك را براي آنها ارسال كنيد.

اقدام آخر
چاپ آگهي در روزنامه رسمي

بعد از تأييد تمام مدارك، شماره ثبت شركت به شما داده مي‌شود. با دريافت اين شماره، فقط يك قدم تا آغاز فعاليت شركت‌تان باقي مي‌ماند؛ بايد آگهي ثبت شركت را در روزنامه رسمي چاپ كنيد. شما درآينده براي هركاري كه بخواهيد انجام دهيد اصل يا كپي برابراصل اين آگهي را لازم داريد. در آگهي‌اي كه چاپ مي‌كنيد اطلاعاتي در مورد نام شركت، نوع فعاليت و اطلاعاتي از اين دست را مطرح مي‌كنيد.حدود ۲ هفته بعد از مراجعه شما به دفتر روزنامه رسمي، آگهي ثبت شركت در آن درج مي‌شود. تبريك مي‌گوييم؛ كار ثبت شركت شما در يك دوره ۲۰ روزه به پايان رسيده است.

منبع: ثبت شركت

+ نوشته شده در چهارشنبه بيست و ششم آبان ۱۳۹۵ساعت 11:59 توسط هزاره سوم | نظر بدهيد

ماليات شركتهاي تجارتي و موسسات غير تجارتي

ماليات شركتهاي تجارتي و موسسات غير تجارتي

شركتهاي تجارتي مشمول ماليات را مي توان به شرح زير طبقه بندي نمود:
الف - شركتهايي كه صددرصد سرمايه آنها متعلق به دولت يا شهرداري ها مي باشد.
اين شركتها بايد درظرف چهارماه بعد از سال مالي به حوزه مالياتي مركزي شركت مراجعه نموده و ترازنامه و حساب سود و زيان خود را به حوزه مزبور ارائه و ماليات متعلقه را پرداخت نمايند و از كل درآمد مشمول ماليات به نرخ ١٠% به عنوان ماليات اخذ نموده و نيز از جمع درامد پس از كسر ١٠% ماليات مزبور نسبت به بقيه نرخ ماده ١٣١ قانون مالياتهاي مستقيم اصلاحي ٧/٢/١٣٧١ ماليات تعلق مي گيرد. در صورتي كه شركت تجارتي سهامداران متعدد دولتي داشته باشد ٩٠% بقيه درامد به نسبت سهام آنان تقسيم و سهم هر يك از آنان به طور مجزا مشمول ماليات به نرخ ماده ١٣١ خواهد بود(مستفاد از بند الف ماده ١٠٥ ق.م.م) شركتهاي دولتي فوق الذكر از معافيتهاي مالياتي (به استثناي معافيت كشاورزي) استفاده نمي كنند و چنانچه صورتهاي مالي مورد رسيدگي سازمان حسابرسي دولتي قرار گرفته و به تائيد مجمع عمومي نيز برسد و در موعد مقرر ارائه گردد از نظر مالياتي محتاج به رسيدگي مجدد نخواهد بود.
ب- شركتهايي كه قسمتي از سرمايه آنها به طور مستقيم متعلق به دولت يا شهرداري ها مي باشد.
اين شركتها به دو دسته تقسيم مي شوند:
اول - سهام دولت بيش از ٥٠% باشد.
دوم - سهام دولت معادل ٥٠% و يا كمتر در شركت باشد.
درشركت اول بايدترازنامه و حساب سود و زيان ظرف مدت چهار ماه پس از پايان سال مالي به حوزه مالياتي محل مركزي اصلي شركت تسليم و ماليات متعلقه ١٠% به نسبت درآمد سهم دولت بوده و بقيه به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م خواهد بود و چنانچه سهم الشركه دولت به چندشركت تعلق داشته باشد سهم مزبور به نسبت سهام شركتها تقسيم شده و ماليات براساس ماده ١٣١ مذكور محاسبه مي شود.
در شركت دوم سهم دولت از معافيت مالياتي برخوردار نبوده ولي سهم بخش خصوصي از معافيت مالياتي منتفع مي گردد.

ج - ساير اشخاص حقوقي
شركتهاي سهامي عام و خاص مختلط سهامي و شركتهاي تعاوني واتحاديه آنها شركت با مسئوليت محدود تضامني نسبي مختلط غيرسهامي در اين شركتها ١٠% از كل درآمد به عنوان ماليات شركت محاسبه و وصول شده و ازكل درآمد مشمول ماليات پس از كسر ١٠% نسبت به بقيه به شرح زير عمل خواهدشد:
اول شركتهاي سهامي مختلط سهامي تعاوني و اتحاديه آنها
١- از درآمد سهم صاحبان سهام بي نام به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م
٢- از اندوخته سهم صاحبان سهام با نام و شركاي ضامن و يا اعضاي شركتهاي تعاوني به نسبت سهم هر يك از آنها به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م.
٣- از بقيه درآمد مشمول ماليات اعم از سود تقسيم نشده به نسبت هر يك از آنها به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م.
ضمنا افزايش بها ناشي از ارزيابي مجدد دارايي شركتهايي كه بيش از ٥٠% سرمايه آنها به طور مسقتيم يا با واسطه به وزارت خانه ها شركتها و موسسات دولتي متعلق مي باشد براي يك مرتبه و تاسقف زيان مندرج در ترازنامه مصوب مجمع عمومي شركت با رعايت شرايط زير در طول مدت اجراي قانون برنامه اول توسعه اقتصادي اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران از پرداخت ماليات معاف خواهند بود:
١- سهام شركت پذيرفته شده در بورس يا سهام شركتي كه يك سال پس از ارزيابي در دفاتر ثبت و در بورس پذيرفته شود.
٢- زيان سنواتي از محل افزايش مذكور مستهلك شده باشند.
د.م - شركتهاي با مسئوليت محدود تضامني نسبي مختلط غير سهامي
پس از كسر ١٠% كل درآمد به عنوان ماليات شركت بقيه درآمد مشمول ماليات به نسبت سرمايه يا سهم الشركه يا به نسبتي كه در اساسنامه تعيين گرديده تقسيم و سهم هر يك به طور جداگانه مشمول ماليات به نرخ ماده ١٣١ خواهد بود.
ماليات موسسات غير تجارتي
اشخاص حقوقي ايراني غير تجارتي كه به منظور تقسيم سود تاسيس نشده اند در صورتي كه داراي فعاليت انتفاعي باشند و در جمع فعاليت هاي خود سود داشته باشند اين سود درآمد مشمول ماليات محسوب و به نرخ ماده١٣١ قانون مالياتهاي مستقيم مشمول ماليات خواهد بود.

ماليات اشخاص حقوقي خارجي

الف - ماليات اشخاص حقوقي خارجي كه در ايران درآمد حاصل مي كنند (مواد ١٠٥ - ١١٣ -١٣٠ ق.م.م)
اين شركتها در صورتي كه درايران تحصيل درامد بنمايند خواه از بابت بهره برداري سرمايه و يا واگذاري امتيازات و ساير حقوق متعلق به خود از بابت دادن تعليمات كمك هاي فني مشمول ماليات به نرخ ماده ١٣١ ق.م.م.خواهند بود (ماده ١٠٥ ق.م.م)
بر طبق بند ج ماده ١٠٥ ناظر به ماده ١١٣ ق.م.م . ماليات موسسات كشتيراني و هواپيمايي خارجي بابت كرايه مسافر و حمل كالا و امثال آنها از ايران بطور مقطوع ٥ در صدر كليه وجوهي است كه از اين بابت عايد آنها مي گردد. اعم از اينكه وجوه مزبور در ايران يا درمقصد يا در بين راه دريافت گردد.
تبصره - در مواردي كه ماليات متعلق بر درامد موسسات كشتيراني و هواپيمايي ايراني در كشور هاي ديگر بيش از ٥% كرايه دريافتي باشد با اعلام سازمان ذيربط ايراني وزارات امور اقتصادي و دارائي موظف است ماليات شركتهاي كشتيراني و هواپيمايي تابع كشورهاي فوق را معادل نرخ مالياتي آنها افزايش دهد.
ب - اجتناب از اخذ ماليات مضاعف
براساس تصويب نامه هيئت وزيران راجع به اجتناب از اخذ ماليات مضاعف بر اساس ماده (١٦٨) قانون مالياتهاي مستقيم كليه قراردادها و موافقت نامه هاي مربوط به اجتناب از اخذ ماليات مضاعف كه قبلا براساس ماده ١٦٠ قانون مالياتهاي مستقيم مصوب ١٣٤٥ و تبصره آن به تصويب قانونگذار يا هيات وزيران رسيده است بنا به دلايل مشروحه زير بايد ادامه يابد و مراتب توسط وزارت امور اقتصادي و دارايي به نمايندگي از طرف دولت به مجلس شوراي اسلامي گزارش گردد.
١- عدم لغو اين قرارداد و موافقتنامه ها از سوي كشورهاي مقابل و لزوم رعايت اين موضوع از نظر عرف بين المللي.
٢- مطرح بودن شرط عمل متقابل در كليه اين قراردادها و موافقتنامه ها .
٣- امكان فراهم شدن زمينه استفاده آتي از برخي موافقتنامه هايي كه در حال حاضر به دليل مناسبات سياسي قابل استفاده نيستند.
٤- نقش اين قرارداد در توسعه فعاليتهاي تجاري و حمل و نقل دريايي و هوايي بين ايران و كشورهاي مقابل.

معافيت از ماليات بر درآمد - جرائم مالياتي

معافيتها
معافيتهاي مالياتي مندرج در مواد ٢ و ١٣٢ تا ١٤٦ ق.م.م. به شرح زير مي باشد:
١- مقررات ماده ١٨٩ ق.م.م.
٢- درآمد حاصله از كليه فعاليتهاي مربوط به رشته كشاورزي دامداري دامپروري پرورش ماهي زنبور عسل و پرورش طيور..
٣- موسسات عام المنفعه واحدهاي توليدي و معدني كه در خارج از شعاع ١٢٠ كيلومتري مركز تهران و ٥٠ كيلومتري مركز اصفهان بخصوص در نقاط محروم كشور ايجاد گردد.
٤- مركز فرهنگي - هنري كه داراي پروانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي باشند براي مدت ٥ سال و در صورتي كه حوزه فعاليت مراكز مذكور در مناطق محروم كشور باشد اين معافيت تا ٨ سال نيز قابل افزايش مي باشد.
٥- در آمد شركتهاي تعاوني و روستائي عشايري كشاورزي صيادان كارمندي دانشجويان دانش آموزان و اتحاديه هاي انها.
٧- ماده ١٤٣ ق.م.م.معافيت مالياتي شركتهائي را پيش بيني مي كند كه در بورس اوراق بهادار پذيرفته شده اند.
جرائم مالياتي
١- عدم تسليم اظهارنامه مالياتي مودي يا تكميل ننمودن قسمتهائي كه مربوط به مشخصات وي مي باشد و عدم تسليم ترازنامه و حساب سود و زيان و عدم ارائه دفاتر قانوني (دفتر روزنامه - دفتر كل) به مميز مالياتي مستوجب پرداخت جريمه بين ١ تا ٢٠ درصد مي باشد.
٢- عدم پرداخت ماليات موعد قانوني موجب تعلق جريمه اي معادل ٥/٢ % ماليات به ازا هر ماه خواهد بود (ماد ١٩٠ اصلاحي ١/١/٧٢ ).
٣- مديران اشخاص حقوقي مجتمعا يا منفردا نسبت به پرداخت ماليات بر درامد اشخاص حقوقي و همچنين مالياتهايي كه اشخاص حقوقي به موجب مقررات قانوني مالياتهاي مستقيم مكلف به كسر و ايصال ان بوده و مربوط به دوران مديريت آنان باشد با شخص حقوقي (اعم از شركت ياموسسه) مسئوليت تضامني دارند (ماد ١٩٨ ق.م.م.)

٤- در صورت تخلف شخص حقيقي يا حقوقي از انجام وظايف مقرره درماده ١٩٨ علاوه بر مسئوليت تضامني مشمول جريمه اي معادل ٢٠% ماليات پرداخت نشده خواهد بود.
٥- تنظيم ترازنامه و حساب سود و زيان و استناد به دفاتر برخلاف حقيقت به منظور فرار از پرداخت ماليات مستوجب مجازات حبس از ٣ ماده تا ٢ سال مي باشد اين مجازات در مرودمدير يا مديراني كه از انجام وظايف فوق خودداري كرده و موجبات تشخيص ماليات كمتر از ميزان واقعي را فراهم سازند اعمال خواهد شد.
٦- در مورد ممنوع الخروج شدن بدهكاران مالياتي ماده ٢٠٢ ق.م.م. مطابق تبصره ١ اين ماده در مواردي كه بدهي مالياتي قطعي نشده باشد حكم اين ماده در صورت سپردن تضمين معتبر جاري نخواهد بود و نيز بنابر تبصره ٢ اين ماده در صورتي كه موديان مالياتي به قصد فرار از پرداخت ماليات اقدام به نقل وانتقال اموال خود به همسر يا فرزندان نمايند وزارت امور اقتصادي و دارائي مي تواند نسبت به ابطال اسناد مذكور از طريق مراجع قضائي اقدام نمايد

منبع: ثبت شركت

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 3
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 2
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 1
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 5
  • بازدید ماه : 9
  • بازدید سال : 28
  • بازدید کلی : 1512
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی